MeRu Service: met en voor ZZP’ers

Samenwerken met andere ZZP’ers

In Nederland is de groep ZZP’ers erg groot. Als we de statistieken mogen geloven zijn er meer dan één miljoen ZZP’ers actief. Een groot deel van deze ondernemers is werkzaam binnen de techniek. De ondernemingen van ZZP’ers in de techniek leveren dus een grote bijdrage aan de Nederlandse economie. Toch leggen veel ZZP’ers het vaak af tegen grote bedrijven die bepaalde klussen of aanbestedingen gegund krijgen.

Meru Service vindt dit een groot gemis binnen de technische branche en wil daarom de samenwerking met andere ZZP’ers bevorderen. Meru Service is een ZZP platform om grotere opdrachten te verwerven binnen de technische branche. Voor veel ondernemers wordt dit als complex ervaren, maar met Meru Service is dat verleden tijd!

De nadelen van het ZZP-schap

Het toenemende aantal ZZP’ers in de techniek is op zich een positieve ontwikkeling. Enerzijds voor de ondernemers zelf, die zich vrijer kunnen ontplooien. Anderzijds ontstaat hierdoor vaak een betere match tussen vraag en aanbod en is er minder verspilling van talent.

Echter, door de beperkte hoeveelheid werk die één ZZP’er aan kan, blijft de markt voor kleine ondernemers in veel gevallen beperkt tot opdrachten. Zonde, want eigenlijk zou je als ZZP’er ook graag eens willen werken aan bijvoorbeeld onderhoudsstops van grote fabrieken. 

Klussen die je als ZZP’er vaak aan je voorbij moet laten gaan

  • Klussen die (ruim) minder dan een manjaar aan werk betreffen
  • Klussen die gerealiseerd moeten worden in beperkte tijd, of in elk geval  niet even stil mogen liggen vanwege ziekte of vakantie
  • Klussen waarbij aansprakelijkheid een beperkte rol speelt: veel van de ZZP’ers werken niet vanuit een zelfstandige rechtsvorm en zijn dus niet bereid (grote) aansprakelijkheid te dragen

Grotere of tijdkritische klussen of opdrachten waar bepaalde garanties voor het resultaat belangrijk zijn, vallen daarmee buiten het marktbereik van deze ondernemers. Dit is jammer, zeker ook voor opdrachtgevers, aangezien de samenwerking tussen een groep ZZP’ers over het algemeen leidt tot een betere kwaliteit van het werk.

Samenwerken met andere ZZP’ers

Wil jij graag samenwerken met andere ZZP’ers in de techniek?  Dan is MeRu Service voor jou hét platform om samenwerkingen met andere ZZP’ers aan te gaan. Want samen krijgen we meer gedaan dan alleen. Het is daarnaast ook nog eens een mooie kans om van elkaar te leren gedurende de klussen. 

Meru Service richt zich voornamelijk op het fabrieksonderhoud en periodieke onderhoudsklussen die zowel groot als klein van aard kunnen zijn. Martijn Jansen, eigenaar van MeRu Service, werkt inmiddels ruim 15 jaar in de technische dienstverlening. Met MeRu Service verzamelt hij ZZP’ers die interesse hebben in samenwerken op projectbasis om gezamenlijk klussen te realiseren. 

Zo is het voor bijvoorbeeld een ZZP’ers die werken als Servicemonteur WTB, Servicemonteur E, Pijpfitter, Werkvoorbereider, Onderhoudsmonteur, Voorman of Logistiek coördinator een prachtige manier om georganiseerd grote klussen aan te pakken die gerealiseerd worden in eigen beheer! 

Meer weten over samenwerking?

Samenwerken loont! Wil jij ook samenwerken met andere ZZP’ers? Neem dan contact met ons op om je aan te melden. We vertellen je graag alles over de samenwerking binnen Meru Service.